15.10.2025, 22:10
(19.9.2025, 8:43)Mati Napsal(a): Nechválim sa často s niečím ale o toto sa svami rád podelím.
Nedávno sme sa vrátili aj pár účastníkmi toho fóra z festivalu(13-14 Septembra) priamo z mesta Carcassonne vo Francúzsku kde sa prvý krát prezentovali oficiálne nové/pozmenené rozšírenia pre túto hru. Pre mňa to bolo prvé stretnutie s touto akciou a zároveň prvá návšteva tohto krásneho mesta. Už rozumiem prečo si autor túto hru zobral ako inšpiráciu pre vytvorenie tejto skvelej hry.Nezabudutelny žažitok.
No každopádne tam bolo veľa nových kamarátov a fanúšikov tejto hry kde každý vytvoril-priniesol-prezentoval svoje fanušikovske rozsirenia. No skrátka niečo úžasne. Pre mňa to boli hotové prvé Vianoce tento rok kedže som dostal kopu nových rožšírení. Darčeky/obálky sa tam rozdávali jedna radosť. Moje druhé Vianoce prídu začiatkom nového mesiaca(oktober) a to kompletná zbierka 1 až 10 nových oficiálnych rozšírení.
Ja som mal tiež pripravenú promo kartičku pre túto akciu a s každým s ktorým som sa stretol/spoznal odo mňa dostal túto kartu s mini jednoduchym pravidlom. Bola to promo kartička 9 štatov ktoré som vedel že sa tam stretneme. Bol som prichystaný. Ale prekvapilo ma že som naozaj rozdal všetko. Plus nejaké drobnosti ako katapulty + nejaké trofeje, ktoré si u mňa dali robiť.
Najvacsi zažitok bolo asi osobne stretnutie s autorom tejto hry Klaus-Jürgen Wrede. Je to velmi bohovsky chlapik.. Darček vo forme katapultu sa mu pačil. Zopar podpisov fotečka a bol som vybavený.
PS: nepýtajte sa ma aké sú to rozšírenia a ako fungujú lebo sám som to ešte neprešiel a neviem o čo sa jedná. samozrejme sú tam niektoré ktoré už vlastním ale sú originálne vytlačené a nie lepené. Veľa veci sa dá dohľadať aj na Carcassonne central fóre
[Obrázek:[Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.]
]
a ešte krátke videjko s tejto akcie ktoré sa mi podarilo vytvoriť. Verím že bude niekde ešte nejaký súhrn s tejto akcie. Že @šmoula ?
[Video:[Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.]
]
Toto vyzerá ako zážitok na celý život... :)

![[-]](https://www.carcassonneforum.cz/images/collapse.png)